17 Nisan 2008 Perşembe

AVUSTRALYA-TÜRKİYE
Gelibolu Tenis Kupası Start aldı
(Türkiye için tarihi fırsat)
ATSİAD heyetinin katkıları ile, anlaşması tamamlanan Avustralya Gelibolu “Dünya Gençlik Tenis Kupası” geçtiğimiz Pazartesi günü varılan mutabakatla 19-24 Nisan tarihleri arasında Melbourne Park`da gerçekleşecek.
ATSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Karamemiş ile Tenis Australia Yönetim Kurulu Başkanı Craig Tiley, tüm prosedürleri tamamlanan ATSİAD`ın sahibi olduğu Turnuvanın garantilenmesi için maddi protokol bölümü Mehmet Ali beyin üzerinden, “Tennis Australia”`ya yazılmış çeki devretmesiyle start aldı. Tennis Australia Yönetim Kurulu Başkanı Craig Tiley, bu tarihi turnuvanın yapılacağının bir kaç ay evvel tüm dünya tenis federasyonlarına medya aracılığı ile de dünya ya duyurulduktan sonra aldıkları güzel duyumlardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
ATSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali karamemiş ise, “Gelibolu savaşlarından sonra iki ülke arasında güzel bir dostluk bağı oluştuğunu ve amaçlarının Gelibolu Tenis Kupası`nın 100.yılı olan 2015 de dünyada “Grand Slam” gibi sayılı bir turnuva olmasını dilediklerini söyledi. Bu turnuvanın uluslararası bir müsabaka olmanın yanı sıra Tenis Australia ve Australia Türk Sanayi ve iş Adamları derneğinin katkıları ile Tenise ve spora gönül vermiş Victoria genelindeki okul talebelerini bu müsabakaya davet edip Gelibolu ve ANZAK faktörünün önemini çıkararak “Büyük Atatürk`ün Çanakkale savaşlarındaki başarısını ve tarihini gelecek nesillere ögretmektir” dedi. Karamemiş, ‘ATSİAD olarak, yaşadığımız ülke Avustralya’ da Türkler ve Türkiye adına bu güne kadar yapılan ve yapılacak olan en büyük girişim olduğunu ve toplumumuzun bu ülkede neler yapabileceğini ve bize bu dostlarımıza imkan tanıyan yetkililere ve sayın dostlarımıza teşekkur ederim’ dedi. Ataürk`ün Türk gencliğine hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nıda iceren ve bu neden ile 24 Nisan günü finalin oynanmasını özellikle sectikerini, bu tarihte Ermeni propagandasının anlamsızlığını ve 19-24 Nisan Tarihlerinde yapılacak olan bu dostluk ve kardeşlik karşılaşması ile dünyaya Türk insanın barşçı ve dost olduğunun mesajını vereceğine dikkat cekti. Büyük Atatürk’ün “Evlâtlarınız bizim bağrımızdadır, Huzur icindedirler” sözünü Avustralyalıarın çok özenle hatırladıklarını ve savaşla başlayan bu dostluğun böyle bir turnuva ile gelecek nesilleri daha da yakınlaştıracağını sözlerine ekledi.
TURKISH FORUM Genel Başkanı
Dr. Kayaalp BÜYÜKATAMAN’ın;
Konuyla İlgili Mesajı
TURKISH FORUM’UN ÜYELERİ
, Değerli Arkadaşlarım;
Bu kısa mesajı alacak olan ve kalbinde Türkiye sevdası olan bütün dostlarıma
“Lütfen bu mesajı en geniş şekilde duyurmamıza yardımcı olunuz, Üye olduğunuz listelere, konuşma, iletişim ve tartışma guruplarına, Tüm dost ve arkadaşlarınıza iletiniz.. Sözde soykırımın yalan, iftira ve anlamsızlığını tüm Dünyaya ilân edebileceğimiz bu Turnuva hepimiz için ve bizlerden gelecek nesiller için;
ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIMDIR
Senelerce ve senelerce Türk Hükümetlerinin, Bilhassa 24 Nisan Günü Sessiz Tepkisiz Ve Pasif Kalması Maalesef Dünya Kamu Oyunda Ve Tüm Dünya Diyasporalarında Sözde Soykırımın Hakiki Olduğuna Dair Bir Mitoloji Ve Kuşku Yarattı. Bizler Hakikati Haykırdığımız Zaman İnanılmamamız “Türk Hükümetlerinin Halâ Gerekli, Etkili Ve Güçlü Politikaları Bu Konuda Üretmemelerinin Ve Türk Hükümetlerinin Çeşitli Nedenlerle Kendilerine Yakın Bulup Secmis Olduğu Ve Türkiye’yi 30 Seneyi Askın Bir Süreden Beri Açıkça Soyan, Tabiri Caiz İse Soymasına Müsaade Edilen, Ecnebilerin Yönettiği Lobi Şirketlerinin Bu Konuda Gerektiği Şekilde Çalışmamalarının Doğal Bir Neticesidir. “
TURKISH FORUM (Dünya Türk Kongresi) Danışma, Araştırma ve Bilim Kurulllarının hazırladığı ve sözde soykırım iftira ve ithamlarını kökünden yıkabilecek çok önemli projeleri hayata geçirmek için bu günkü hükümete teklif ettiğimiz müşterek çalışma ve destek istekleri maalesef (bize izah edilmeyen ve açıklanmayan nedenlerle) kabul edilmemiştir. Tahmin ediyoruz ki izah etseler bile anlama kabiliyetimizin dışında olabilecek bir durum mevcuttur.
Arkadaşlarım, bu gün misalini ve Washington’da örneğini gördüğümüz yeni bir koalisyon (dernek) gibi, şayet bir özel gruba veya tarikata bağlı olarak mevcudiyetimizi devam ettirmek istiyorsak bunu gayet kolay yapabiliriz. Fakat sizin içinizden doğan ve sizler tarafından kurulan TURKISH FORUM olarak Atatürk ilkeleri ve Türk İnkılâbı ışığında koşmak istiyoruz. Sonuna kadarda bu yolda ve politik olarak hiç bir gurub, parti, cemaat veya tarikata bağımlı olmadan yürümeye devam edeceğiz.
İşte TURKISH FORUM özet olarak budur. Bu olmaya ve böyle kalmaya devem edecektir.
TURKISH FORUM, bütün dünyaya yayılmış, hur devletlerde örgütlenmiş ve odaklanmış Türk topluluklarını, Türk federasyonlarını, kalbinde Türkiye Sevdası olan ve TÜRK’ün ana değerlerine öncelik veren gurupları desteklemeye ve onlar için çalışmaya imkânlarının son damlasına kadar devam edecektir.
BU BÖYLE BİLİNSİN VE YAYILSIN.,
Sonsuz Hürmetlerim, sağlık ve başarı dileklerimle.
Dr. Kayaalp BÜYÜKATAMAN
GENEL BAŞKAN / TURKISH FORUM
Dünya Türk Kongresi,
Newyork City-ABD
17.Nisan.2008
MNS/TF-DK Üyesi-Ankara, Türkiye,
BAK
:
http://www.turkishforum.com/,
http://www.mustafanevruzsinaci.blogspot.com/

Hiç yorum yok: