11 Haziran 2008 Çarşamba

YAYINLAR VE YORUMLAR
Prof. Dr. Salih Ziya KONYALI YAZDI ...
Bir yorum bırakmıştım lakin üyelik şartından mütevellit olsa gerek, sanıyorum kayda geçmedi. Şimdi tekrar ediyorum: Bu "çok değerli, konusunda ilk ve tek orijinal" ilmi araştırmayı tesadüfen (google2da araştırma yaparken) buldum. Tek kelimeyle müthiş. Yıllardır aklımda, fikrimde ve kalbimde kazılı tek doğru tanım. Şükür böylece "felaket senaryosu, yalan-iftira ve tefrika" tacirlerinin maskesi düştü. Umarım milletim ulaşır, okur ve objektif gerçeği görür. Orijinal ve objektif bilgiye ulaşmaktan heyecen, mutluluk ve bahtiyarlık duydum. Ancak, bu temel üzerine bütün olayların ve olanların gerçek yüzü "yepyeni bir tanımla" oturtulabilir diye düşünüyorum. LÜTFEN !... Konuyu burada tartışmayı sürdürelim.
Başta, bu çok değerli bilim adamına ve O'nu keşfederek bizlere tanıtan "ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" ne minnettar ve müteşekkirim.
Prof. Dr. Salih Ziya KONYALI
kamuvicdani.ATATURK@yahoo.com.tr
Haziran 10, 2008
***
birTürk YAZDI ...
Yazı da dikkatimi çeken gerçeklerin yanında aklıma takılan en önemli soru şu oldu .....
Demokrasi İnsanlığın tek kurtuluşu mu dur? Amerika ve diğer devletler demokrat olacaksın baskısını Doğu insanına yaparken Irakta, Afganistan da ve Dünyanın diğer sömürülen ülkelerinde ve hatta Türkiyemizde DEMOKRASİ adına yapmadığı kepazelik kalmadı malumunuz......yine de devletlerin derinlerinde olan ben ce bu demokrat olacaksın illa ki yok sa yokolursun baskısından ibaret bir dalgadır....
Yine de yazar'a güzel tespitler için teşekkürler ederim....
Haziran 11, 2008
***
Mustafa Nevruz SINACI (cevaben) YAZDI ...
Öncelikle çok muhterem "Prof. Dr. Salih Ziya KONYALI" Hocam'a teşekkür ederim. Değerli yorumları ilmi bir kabul ve tecsil değerindedir. Onur duyduk, sevindik. Lakin mahcubuz elbette. İnşallah bu onur ve mazhariyete layık olmaya çalışacağız. Gayret bizden, teşvik sizden inayet Allah (CC) dan'dır."BİR-TÜRK" Kardeşime gelince:
1. Bilinen ve belli olan 17 bin yılı mücavir Türk Kültür ve medeniyetinin idari sistemi: "MEDENİ SİYASETTİR" Eski Yunan (Grek) Filozofları bu sistemi dönemin Türk alimlerinden öğrenmiş, yazıya dökmüş ve kendi isimleri ile de adlandırmışlardır. Bu vahim bir kopyacılıktır.
2. Dahası: Türklerin Müslüman olması ile "MEDENİ SİYASET" çok daha engin, derin ve evrensel bir boyuta iblağ ederek asırlarca insanlık aleminin barış-huzur, güvenlik ve esenlik içinde yaşamasına vesile olmuştur.
Son Örnek: Bu gün tüm dünyada gıpta edilen OSMANLI'dır.
3. Yukarda arz ettiğim üzere Demokrasi Türk Medeniyetinden kötü bir kopyadır. Taklittir. Ancak, insanlık düşmanı küresel sermaye, vahşi kapitalizm ve emperyalizm, tıpkı Hz. İSA ve Hz. MUSA'nın dinlerini tahrif ettiği gibi demokrasiyi de "çıkarları uğruna" tahrip, tahrif ve tarumar ederek çok kötü bir taklit haline dönüştürmekten kaçınmamışlardır.
Şun an "ülkemiz dahil" dünyada uygulanan demokrasi, insan hakları, adalet, hukuk filan değil; Sadece insanlık düşmanlığı, ahlaksız sömürü ve şeytana=paraya tapımcılık, namussuzluk ve din-ilim tüccarlığıdır.
Bu açıklamaya neden olduğunuz ve fırsat verdiğiniz için teşekkür ederim. İşlenen araştırma ve makaleye konu yaşam biçimi zaten "MEDENİ SİYASETTİR"
Kalbi selam, Anadolu Haber'e Teşekkür ve saygılarımla.
Mustafa Nevruz SINACI
Siyaset Bilimci-HukukçuAraştırmacı-Yazar
Haziran 11, 2008 /

Hiç yorum yok: